12 llibres aquest trimestre

12 llibres el trimestre
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
No sóc de llegir

Feia molt temps que no llegia, de fet mai he sigut un bon lector, o això m’havien dit… De petit em van fotre enlaire tota possibilitat d’iniciar una vida lectora fent-me llegir llibres de merda com cien años de soledad, zoo d’en pitus, Cantos de vida y esperanza de Rubén Dario, 100 años de soledad Gabriel Garcia Márquez, Oliver Twist de Charles Dickens i un de horrible que crec es deia los cinco lobitos, la meitat de la pàgina eren referències!! A més després et feien escriure el resum del llibre! Que servia per dir-te també que no sabies ni entendre ni escriure… coses de la vida!

Segurament molts d’aquells llibres no eren mals llibres però segur no eren els llibres adequats. Limitacions del sistema suposo.
A més, a l’escola no t’ensenyen llegir! On era la classe de lectura? T’ensenyaven a llegir en veu alta! Pel rei d’espanya, sí que és útil llegir en veu alta així pot fer el discurs de nadal (i justet). Per la resta de mortals però el motiu de llegir és captar informació, i això es pot fer de forma molt més ràpida que no pas la lectura tradicional que t’ensenyen… La formació en lectura s’acaba un cop han comprovat que saps llegir en veu alta. Si a l’escola ens haguessin ensenyat a llegir…Un altre dia parlarem de com aprendre a llegir, però ara no m’enrollo més!!

Propòsit Lectura diària

Fa un temps vaig decidir que havia de tornar a llegir, de fet tinc un munt d’interessos oberts i fins i tot una llista de llibres per llegir però no m’hi havia posat mai. Així que, un dia vaig decidir començar a llegir, segurament no era el moment i vaig començar molt a poc a poc, era Agost 2020. Vacances pot ser un moment en que dona la sensació que tindràs temps de fer tot allò que vols però tots sabem que no és així, per es vacances fas vacances i ben just! Només 14 dels 30 dies vaig llegir.

Però allà estava el meu propòsit. Llegir. Començant amb un llibre curt i fàcil que tenia anotat per llegir des de feia mesos, “Diario de un Millenial de David Tomas”. Al setembre havíem d’arrancar a més bon ritme però vàrem anar endarrere en comptes d’endavant, només 11 dies de lectura i així va començar l’octubre fins que vaig decidir que havia de fixar un moment de lectura al dia, 10 minuts, només 10 minuts de lectura i després si el dia regalava un altre moment, benvingut.

Vaig deixar Netflix, 0 series xupahores i vaig començar a llegir abans d’anar a dormir. Va ser el 18 d’octubre. Des de llavors cada dia, tots, cada dia he llegit. I des del 28 de Novembre tinc un kindl i no haig de perdre la vista llegint des del mòbil que és des d’on ho feia. Aquests han sigut els llibres que han caigut aquest darrer trimestre.

Llibres 4rt trimestre 2020
 • Show Your Work. Austin Kleon
 • El hombre en busca del sentido. Viktor Frankl
 • Atomic Habits. James Clear
 • Vivir y trabajar con entusiasmo. Victor Kruppers
 • Ets un merda i ho saps. Jair Dominguez
 • Diario de un Milenial. David Tomas
 • The Monk Who Sold His Ferrari. Robin S Sharma
 • Qui s’ha menjat el meu formatge. Spencer Johnson
 • Anything You Want. Derek Sivers
 • The One Thing. Gary Keller.
 • No Límits. Albert Llovera
 • El Viejo y el Mar. Ernest Hemingway (…estarà fet abans d’acabar l’any)

He agafat l’hàbit a més de subratllar les coses que m’interessen i en alguns casos extreure’n frases o reflexions interessants, i aquesta és una de les coses que compartiré en aquesta pàgina.

Nem parlant!

BS.

ExpreSSat