IKIGAI

IKIGAI de Miralles i Garcia. Un llibre fantàstic per viure més de 100 anys
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life Hector Garcia Puigcerver, Francesc Miralles

També de Miralles The Little Book of Lykke, Lagom: The Swedish Art of Balanced Living

Un llibre fantàstic. Compte que el títol pot portar a confusió. No parla de l’ikigai en si, no parla de com “trobar” el teu ikigai. Hi ha molts llibres que t’ajudaran a esbrinar quin és el teu ikigai o bé tècniques per descobrir-lo, o realment et parlaran de què és. Aquest llibre no, aquest llibre no va d’això, va de posar sobre la taula conceptes, idees, maneres de viure de persones que han viscut molts anys, més de 100 anys de fet més de 110 anys, entre elles l’ikigai, però parla també d’exercici, alimentació, manera de viure, economia, etc.

En tot cas, tot molt interessant.  És d’aquells llibres que pots llegir sencer i després rellegir a trossos, sense ordre. Cada capítol te coses a a prendre i recordar. De fet,  cada capítol podria ser un petit llibre o gran en alguns casos, per si sol. Moltes idees no son noves, però el fet de recollir-les en un llibre son interessants.

Vaig parlar d’aquest llibre al video “les teories d’en Feliu i l’Ikigai o els secrets de com viure més de 100 anys”: https://youtu.be/FkcylcBKdWM

Un vídeo fantàstic no te’l perdis!!

El llibre recull mots secrets, les 10 normes de l’ikigai i algunes coses més. Aquí us deixo uns petits apunts per  descobrir el secret japonès d’una llarga i feliç vida:

  1. Omple la panxa al 80% – El concepte en Japonès és Hara hachi bu. Mengem més del que cal i de mala qualitat.
  2. Relaciona’t. El contacte amb les persones és essencial. Totes les centenaries tenien una vida social molt activa.
  3. Entrena cos i anima: Mindfulness, bodyfulness. No cal molt d’exercici, però cal no parar de moure’t.
  4. Aprèn alguna cosa nova cada dia, sigues inquiet.
  5. Medita, estigues present, gaudeix dels petits moment. Ichi-go ichi-e
  6. Menja fruita, menja verdura, coses de la terra. Tots els centenaris mengen del seu propi ort.
  7. Dorm més de 7 hores. No és cap secret. Tot i que grans ioguis parlen de dormir 3 o 4 hores, la majoria per recuperar-nos necessitem dormir entre 7 i 9 hores diàries. Durant la nit és quan el cos es regenera. Això sí, a dormir aviat i llevar-se d’hora. Amb el sol, com les gallines.
  8. Juga amb nens o animals. El fet de jugar ens activa parts del cervell que només funcionen a través del joc.
  9. Sigues positiu, rialler. No se si la vida serà més llarga, però segur millor.
  10. Gestiona les emocions, son només això emocions.

Què és el FLOW.

Estat en el qual un està tan submergit en una activitat que res més sembla importar. El resultat és una experiència tant interessant que la fas només pel fet de fer-la. Això et permet gaudir del procés, com diuen al llibre “happines is in doing, not in the result”. Per aconseguir entrar en flowA. Escull una tasca de dificultat moderada, no massa fàcil (no és atractiva), no massa difícil, desanima. B. L’objectiu ha de ser clar, així no hem de pensar a mig camí.C. Concentra’t en una tasca cada vegada, on task at a time, stop multitasking. El cervell humà no pot fer 2 coses alhora, pot fer-ne una i després l’altre, podem canviar d’una tasca a l’altre, de vegades tant ràpid que sembla que siguin simultànies. Però només en podem fer una.

Gràcies per llegir-me!

Si vols comentar alguna cosa, no ho dubtis:

Contacte bartu

Nem parlant!

BS.

ExpreSSat